Dünyanın önde gelen Türkiyenin en çok okunan viral web adresi..

Canlı yayında kağıt kalemle hesap yaptı

Asgari ücret zammı 2025 çalışanlar tarafından heyecanla Takip ediliyor. Aralık ayının ilk haftasında asgari ücret tespit Komisyonu toplanacak ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları başlayacak. Aralık ayının sonuna kadar yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Artık yeni yıl için geri sayım başlarken asgari ücret zammı hesaplamaları da sürüyor. Asgari ücret ne kadar kaç TL olacak sorusu ile ilgili Gazeteci Fatih Portakal’dan da önemli açıklamalar geldi. Fatih Portakal, eline kağıt kalem olarak asgari ücret için çarpıcı hesaplama yaptı.

2025 asgari ücret zammı Tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla Takip ediliyor. 8 milyondan fazla asgari ücretle çalışan doğrudan asgari ücret zammından etkilenirken Dolaylı yoldan herkes asgari ücreti takip ediyor. Aralık ayının başında asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları başlayacak. Asgari ücret belirlenirken enflasyon oranları göz önünde bulundurulacak Ancak bunun yanı sıra birçok parametre değerlendirilecek.Aralık ayının ilk haftasında asgari ücret tespit komisyonunun bir araya gelmesi bekleniyor. Asgari ücret tespit komisyonunda hükümet hakem görevi görürken işçi ve işveren temsilcileri de dahil toplamda 15 kişilik bir ekip bulunuyor. Asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarında Bu yılda işçileri TÜRK-İş işvereni ise TİSK temsil edecek.

YENİ ASGARİ ÜCRET 25.000 TL OLACAK
2024 yılında asgari ücrete yüzde 49.11 zam yapılmış ve 17.002 TL’ye yükselmişti. Çalışanlar Temmuz ayında bir ara zam beklemiş ancak hükümet Enflasyonun tetikleyeceği gerekçesiyle ara zam kararı almamıştı. Merkez Bankası tarafından yapılan piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre yıl sonunda Enflasyonun yüzde 44.11 olması bekleniyor. Birçok SGK uzmanı da bu gösterge üzerinden asgari ücret zammı hesaplamasını yaptı. Buna göre 2025 asgari ücret 24.502 TL’ye kadar yükselecek. Ancak SGK uzmanları asgari ücrette psikolojik sınırın 25.000 TL olduğunu söylüyor.

FATİH PORTAKAL’DAN BOMBA ASGARİ ÜCRET ZAMMI HESABI
2025 Asgari ücret ne kadar olacak, Asgari ücrete ne kadar zam gelecek soruları merakla beklenirken Gazeteci Fatih Portakal’da canlı yayında eline kağıdı kalemi alarak yeni asgari ücret için hesaplama yaptı. Fatih Portakal, asgari ücret zammı için öyle bir oran çıkardı ki Daha önce hiç kimse bu rakamı konuşmadı. Fatih Portakal’ın canlı yayında yaptığı asgari ücret zammı hesabı ve açıklaması şöyle:

“Asgari ücret kaç TL olacak? Herkes bunu konuşuyor. Taraflar 2,5 ay sonra masaya oturacaklar. Söylenen, telaffuz edilen 22 bin TL ile 24 bin TL arası. AKP kulislerinde çok konuşulan bir orandan bahsediyorum. Ama şöyle bir hesap yapın. 17 bin 2 TL olan asgari ücretin alım gücü 12.514 liraya düşmüş. Burada yüzde 35’lik bir kayıp var. Bir kere bunu telafi etmek zorundalar. Yıl sonundaki enflasyonda yüzde 45 civarı diyorlar. Onu da eklediğinde en az yüzde 80 vermek zorunda. Yıl sonundaki enflasyonda yüzde 45 civarı diyorlar. Onu da eklediğinde en az yüzde 80 vermek zorunda. O da 30 bin 600 TL yapıyor. Türk-İş’le Türkiye İşverenler Sendikası bu rakamda anlaşır mı peki? İşveren bu kadar çok verir mi? Onu da bilmek pek mümkün değil.”

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ